Workshops

Animuis richt zich op basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs, bedrijven, particulieren en instellingen. Onze workshops zijn maatwerk en zowel geschikt voor individuen als groepen.
Animuis is CJP-acceptant, dus scholen kunnen betalen via een weborder.

Animuis maakt graag de workshops op maat. Zo kunnen we thema’s, lesprogramma’s en specifiek materiaal integreren in de workshops en of lessenreeks.

De duur van de workshop kan variëren.

 1. Minimaal duurt een workshop 1,5 uur.
 2. Optie voor cursus reeks van 6 of 8 lessen.
 3. Optie voor dag(deel) workshop van 3 uren tot 6 uren.

Wat er zoal aan bod komt:

 • simpel fantastisch kijken: We zijn omringt met allerlei fantastische materialen voor het maken van aan stop motion animatie filmpje. Animuis neemt je graag mee in de ze wereld. Tijdens onze geluidenexpedities neemt Animuis je tevens mee in de wereld van geluid.
 • wat is stop-motion?: Animuis neemt je mee in de techniek. We inspireren je graag door allerlei voorbeeldend te tonen van mogelijkheden.
 • verkennen van creatieve mogelijkheden: We geven je tips en trucs om creatieve mogelijkheden te verkennen.
 • verkenning van 2D en 3D mogelijkheden: we richten ons zowel op de 2D stop motion animatie: dansende papercut letters als titel of aftiteling, collagevorm om je tekeningen of fotoprints in beweging te zetten. Een pagina uit je geschiedenis boek kan tijdens een Animuizenworkshop zomaar tot leven komen.
 • We richten ons tevens op 3D: eigen theaters bouwen we simpel op en zetten alledaagse dingen in de spotlight. Een koffiekop transformeert makkelijk in een teletijdmachine of een potlood in een heus animatiekarakter.
 • materiaal keuze: De keuze voor materiaal is enorm. Papier, klei, alledaagse objecten, natuurlijke materialen, stoffen, foto’s, e.d
 • zelf een stop-motion maken inclusief geluid en op/aftiteling
 • show-time + nabespreken: Animuis vind het belangrijk om samen de gemaakte filmpjes te showen en te bespreken. Elkaar inspireren staat voorop!
 • Animuis maakt zelden gebruik van een storyboard. Animuis is van mening dat door improviseren en experimenteren de meest bijzondere wendingen kunnen ontstaan in een animatie. Desgewenst kan er gewerkt worden met storyboard.

cropped-IMG_04021.jpg