Wie zijn wij

Renske Zijlstra en Nynke Venema hebben samen in 2015 Animuis opgezet en ontwikkelt in een oud pakhuis-zolderatelier in hartje Groningen. Daar waar de wind de oude balken laat kraken.

Sinds januari 2018 ontwikkelt Renske Animuis alleen verder. ‘ Simpel, fantastisch kijken’  is het motto van Animuis. Het is ontstaan vanuit persoonlijk en kunstzinnige interesses. Je eigen omgeving als bron van creativiteit inzetten is verrassend boeiend. Animuis wil nieuwsgierig maken en onze waarneming, creativiteit en vindingrijkheid stimuleren.

Animuis is een bedrijf wat zich nieuwsgierig opstelt naar kruisbestuivingen met andere kunstdisciplines.


 

renske

Renske Zijlstra is Beeldend Kunstenaar, Sociaal Pedagoog en in opleiding tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Renske is als kunstenaar geïnteresseerd in onze verhouding met onze omgeving. Onze omgeving maakt nieuwsgierig, maar kan tevens onbekend en unheimlich voelen. Renske heeft een Holistische levensvisie, alles staat in verbinding tot elkaar.  Als Kunstenaar richt zij zich op film, fotografie en installatie.

Als Sociaal Pedagoog heeft Renske onderhand een breed en zeer divers Curriculum Vitae opgebouwd van vijftien jaar.

Het werken in het onderwijs vind Renske fantastisch en is daarom gestart met de opleiding tot docent. Kunsteducatie gaat naast het aanleren van vaardigheid zeker ook om het onderzoeken van creativiteit, authenticiteit en autonomie.


Bewaren