Stop-motion

Animuis gebruikt de stop-motion techniek. Stop-motion wordt ook wel frame-animatie genoemd en betekent dat je een beweging suggereert door iets beeld voor beeld op te nemen. Deze beelden zet je achter elkaar zodat er een filmpje ontstaat.

Waarom stop-motion?
Het kenmerk van stop-motion is dat bestaande materialen gebruikt worden en deze ook als zodanig herkenbaar zijn. In tegenstelling tot de computeranimaties waarin met hi-tech de werkelijkheid steeds realistischer gekopieerd wordt.

Simpel fantastisch kijken is het motto van Animuis:

  • Animuis stimuleert je de alledaagse dingen om je heen te (her)waarderen.
  • Animuis zet aan tot een open-kijk-ervaring van je eigen omgeving, dit is je gereedschapskist.
  • Animuis kijkt samen met jou hoe je deze alledaagse materialen een eigen betekenis geeft en ze tot leven brengt in een stop-motion film.

Ogenschijnlijk oninteressante spullen krijgen een magistrale rol: zwevende bananen, dansende kopjes, verliefde luciferhoutjes, …

Opzet
In de vorm van een eenmalige workshop of een meerdaagse cursus gaat Animuis samen met jou of jullie aan de slag om van begin tot eind de stop-motion film te maken.

We beginnen altijd met kijken.
Je verzamelt materiaal en fotografeert dit in verschillende stappen. Ten slotte zet je dit via een laptop om tot de uiteindelijke film. Animuis zorgt voor de fotocamera’s en laptops.

Indien wenselijk kan Animuis ook vanuit een door jezelf of door ons bedacht thema werken.

Kijk voor de mogelijkheden op de pagina workshops.