hvem er vi

Renske Zijlstra og Nynke Venema etablerte Animuis sammen i 2015 og utvikler den i et gammelt lager-loftsverksted i hjertet av Groningen. Der vinden sprekker de gamle bjelkene.

Siden januar 2018 har Renske Animuis fortsatt å utvikle seg på egen hånd. “Enkelt, flott utseende” er mottoet til Animuis. Det oppsto fra personlige og kunstneriske interesser. Å bruke ditt eget miljø som en kilde til kreativitet er overraskende fascinerende. Animuis ønsker å vekke nysgjerrighet og stimulere vår oppfatning, kreativitet og oppfinnsomhet.

Animuis er en bedrift som er nysgjerrig på kryssbefruktning med andre kunstdisipliner.

Renske Zijlstra er billedkunstner, sosialpedagog og lærer i visuell kunst og design. Som kunstner er Renske opptatt av vårt forhold til miljøet vårt. Miljøet vårt gjør oss nysgjerrige, men kan også føles ukjente og uhyggelige. Renske har en helhetlig livssyn, alt er knyttet til hverandre.
Som kunstner fokuserer hun på tegning, film, foto og installasjon.

Som sosialpedagog har Renske bygget opp et bredt og svært mangfoldig Curriculum Vitae som strekker seg over femten år.

I tillegg til å undervise, handler kunstutdanning absolutt også om å utforske kreativitet, autentisitet og autonomi.

Renske har jobbet med partner Anne Chris Bakker i flere år nå. Lyd og bilde har kraften til å forsterke hverandre. Verk av Anne Chris Bakker finnes blant annet på https://annechrisbakker.bandcamp.com/

Han har vært aktiv som lydartist i mer enn 10 år, og utviklet mange samarbeid, forestillinger og album.

Chris og Renske deler en fascinasjon for den fantastiske verden rundt oss, og det er derfor de har søkt samarbeid innen både kunst og Animuis.