Geluidenexpedities

Onze eigen omgeving is een grote verrassende bron van inspiratie en creatieve mogelijkheden. Waarnemen doen wij met onze ogen, maar wat doen onze oren? Hoe klinkt je eigen klaslokaal? Hoe klinkt je eigen stem? Hoe klinkt zand? Hoe klinkt een knisperend blad? Hoe klinken vallende spelden op je tafel? Hoe klinkt hout? en hoe klinkt metaal?

Animuis biedt in samenwerking met experimenteel muzikant en kunstenaar Anne Chris Bakker geluidenexpedities. Tijdens deze expedities leren kinderen op een eenvoudige manier de schoonheid van alledaagse geluiden in een nieuw licht te plaatsen.

Workshops: 

  • Geluiden vangen:  Vang geluid en luisterrrr. Kinderen gaan met een microfoon en geluidsrecorder op zoek naar geluiden en nemen dit op. Met de opgenomen geluiden wordt een compositie gemaakt.
  • Geluidsdocumentaire: Kinderen maken samen met de geluidsdocent een documentaire aan de hand van een thema, bijvoorbeeld: het geluid van je school, het platteland, de stad, enzovoorts.
  • Bewerk klank tot een nieuw geluid: Kinderen verzamelen objecten die gebruikt kunnen worden als klankbron. Door middel van effecten wordt het oorspronkelijke geluid vervorm. Kinderen leren dat je door eenvoudige middelen een nieuw geluid kunt maken. tevens leren zij omgaan met eenvoudige software om geluid te bewerken.
  • Geluidseffecten: De geluidenexpeditie kan tevens in samenwerking met een workshop stop- motion samengaan. De gevangen en eventueel bewerkte geluiden kunnen als geluidseffect en klanktapijt onder een zelf gemaakte stop- motion animatie geplaatst worden. Dat maakt de animatie op een wel zeer bijzondere wijze helemaal af.

Ook deze workshops bieden wij aan op maat. Omdat geluidenexpedities de nodige aandacht en vaardigheid vragen, worden zij aangeboden voor kleine groepjes kinderen. Een gehele klas kan zeker deelnemen, maar zal in kleine groepjes worden ingedeeld.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee.