Filmpjes

Zaterdag 17 en zondag 18 december verzorgde Animuis een onderdeel van het kinderprogramma tijdens Winterwelvaart.

Kinderen konden met zelf gemaakte knutsels, fantastische zee avonturen beleven in een zelf te maken stop-motion film. Door meer dan 100 kinderen (en volwassenen;-) werden er zo’n 50 filmpjes gemaakt.
We hebben ze per dag even achter elkaar gezet en zijn erg trots op het resultaat. Ahoi ahoi!


Van september tot december 2015, heeft Animuis invulling gegeven aan het KEK project (Kultueredukaasje mei kwaliteit) in samenwerking met Ateliers Majeur.
Wij hebben de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 kennis laten maken met de Stop- motion filmtechniek. Centraal stonden de diverse technieken, vormen en materialen die deze animatievorm rijk is.

De uitdaging voor de kinderen lag op het gebied van samenwerken, creatieve oplossingen bedenken en inzetten van simpele materialen als paperclips, wc rollen en kastanjes. De nadruk lag vooral op het spel van de beweging.

Animuis heeft 4 scholen bezocht in samenwerking met 2 of 3 kunstdisciplines. Elke 12 weken werd afgerond met een presentatie die de diverse media verbond. De school heeft een actieve rol gespeeld in de totstandkoming van de thema’ s.

———-
Tijdens WinterWelVaart in Groningen maakten kinderen samen met Animuis ontzettend leuke stop-motion filmpjes:

Animuis werkt bij het maken van stop-motion filmpjes zowel in het drie als het twee dimensionale vlak. Bekijk de filmpjes hieronder voor een aantal leuke voorbeelden.

Animuis maakt ook stop-motion filmpjes voor bedrijven. Zoals dit sfeervolle filmpje voor Broodje van eigen deeg.

Hieronder zijn alle tijdens het Taribush Kuna Festival gemaakte stop-motion filmpjes te bekijken:

Estafette stop-motion film gemaakt door ‘Makers’ op het Maak Festival in Groningen op 12 april 2015. Twintig bezoekers droegen bij aan dit fantastische filmpje!

Selfies stop-motion film door en met ‘Makers’ op het Maak Festival in Groningen op 12 april 2015.

Estafette stop-motion film gemaakt door diverse bezoekers workshop 24 februari 2015 in Groningen.

Stop-motion Animuis

Stop-motion Animuis

Stop-motion Animuis